Stelling

Het oprukkend gebruik van de Engelse taal in musea is publieksvijandig

Stem

Agenda

Naar de Oost en de West
In het Nationaal Archief te Den Haag ligt 1,2 kilometer aan archiefstukken van de Verenigde Oost-Indische Compagnie opgeslagen. De tentoonstelling ‘De wereld van de VOC’ is dus slechts een fractie, die niettemin een wijde wereld opent. Geen romantisch jongensboek, wel een duizelingwekkende reis.
Het kleine leven
Het Brusselse Hallepoortmuseum neemt met de nieuwe tentoonstelling Little Life de bezoeker mee naar een kleine wereld, die op wonderlijke wijze het huiselijk leven van de burgerlijke milieus uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw verbeeldt. Koken, poetsen, de tafel dekken, het bed opmaken, bezoek ontvangen, een huis inrichten,… het dagelijkse leven blijkt voor het kinderspel een onuitputtelijke inspiratiebron.

Lees G-Geschiedenis op iPad, tablet of smartphone

02 november 2017 skrul

De officiële app van G-Geschiedenis is volledig vernieuwd! U kunt nu van G-Geschiedenis genieten op uw iPad & iPhone of Android tablet & smartphone. Lees als eerste de nieuwste editie van G-Geschiedenis, waar u wilt. Als abonnee leest u alle edities gratis.

G-Geschiedenis brengt het verleden weer tot leven. Aan de hand van boeiende verhalen en rijk geïllustreerde dossiers maakt u kennis met de meest markante periodes, gebeurtenissen en figuren uit onze geschiedenis. In onze app heeft u als abonnee van G-Geschiedenis gratis toegang tot de digitale edities van het blad die binnen uw abonnement vallen. In ‘Kiosk’ kunt u uw edities downloaden en lezen.

Internetverbinding nodig?
Als abonnee kunt u overal en altijd de digitale edities van G-Geschiedenis lezen. Voor het downloaden van een nummer heeft u een internetverbinding nodig; het lezen ervan doet u offline.

Eenmalig aanmelden
Om de digitale editie van G-Geschiedenis op uw tablet te kunnen lezen, meldt u zich eerst eenmalig aan als abonnee. Daarna kunt u de laatst beschikbare nummers downloaden. Eerder gedownloade nummers blijven beschikbaar op uw tablet.

Losse nummers kopen
Bent u geen abonnee van G-Geschiedenis, dan kunt u in deze app losse nummers downloaden of een digitaal abonnement afsluiten.

Downloaden
U kunt de G-Geschiedenis app hier downloaden:
– voor iPad/iPhone op https://itunes.apple.com/us/app/g-geschiedenis/id1259872137
– voor Android tablet/smartphone op https://play.google.com/store/apps/details?id=be.appsolution.ggeschiedenis.tablet

Of gebruik onderstaande de QR-code. Scan deze QR-code met uw tablet of smartphone (Android en Apple werken beide) om de nieuwe G-Geschiedenis app te downloaden!

 


Zoeken

Vul hieronder uw zoekterm in:Boekbespreking

Tussen medailles en pantserauto’s

Militaire attachés zijn deels diplomaat, deels spion. In vredestijd kan het een luxueus leventje zijn, in oorlogstijd wat minder. Andrej Prezjbjano (1885-1963), kapitein van de tsaristische gardecavalerie, werd begin september 1914 door de Russische militaire attaché in Frankrijk doorgestuurd naar het hoofdkwartier van het Belgisch leger. Hij kon natuurlijk in zijn raarste dromen niet bevroeden dat een paar jaar later in zijn vaderland de hel zou losbreken, en zijn positie dramatisch veranderde.

Lees verder

Kroniek

Held van Peotillos

Tweehonderd jaar geleden, op 11 november 1817, stierf de vrijheidsstrijder Francisco Javier Mina voor het vuurpeloton. Mina was een Spaanse militair die vocht als guerrillastrijder in de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog en later de kant koos van Mexico in de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Lees verder

Heilige van de week

Theresia van Avilla - 15 oktober († 1582)

De naam Theresia komt waarschijnlijk van het Griekse woord voor warmte, zomer, of het Griekse jageres. Misschien betekent de naam wel bewoonster van het eiland Thera, tegenwoordig Santorini.

Lees verder